Шоколадні вупі-пай – десерт, родом з Америки

Короткий опис

Основний склад тістечок - неймовірний сметанковий крем та хрустке печиво. Для його приготування знадобиться трохи какао і творчості - аби форма була цікавою. Вупі-пай можуть бути круглими, у вигляді ведмедиків чи зірочок, або навіть торту.

Приготування34
Порції6
СкладністьСередньо

Опис рецепту

Слід взяти для приготування усі інгредієнти правильної температури та трохи розігріти пічку або духовку.

Інгредієнти

Рецепт покроково

  1. Перед приготуванням розтопіть 50 г масла та відкладіть стигнути. Решту масла залишіть на столі. Також вийміть з холодильника сметану. В окремому посуді збийте 1 яйце та 100 г цукру до густої піни.

  2. Додати 100 г кефіру та добре перемішати ложкою.

  3. Додаємо до рідини розтоплене масло кімнатної температури.

  4. Усі сухі інгредієнти - до миски: 140 г борошна, 40 г какао та розпушувач. Взбиваємо добряче.

  5. Коли побачимо, що тісто стало густим, припиняємо взбивати, вкриваємо плівкою та ставимо до холодильника. Забуваємо про нього на 40 хвилин.

  6. Збиваємо 70 г масла та 70 г цукрової пудри міксером. Маса має стати білою та зрости в об'ємах.

  7. Поступово додавайте в майбутній крем сметану та збивайте міксером. Зверніть увагу, що сметана мала бути на столі, а не в холодильнику та бути кімнатної температури. Бо якщо вона холодна - крем може розшаруватися та не загустіти. Готовий крем перекладіть, якщо маєте, до кондитерського мішка або залиште у мисці та відправте до холодильника.

  8. Розігрійте духовку до 180 градусів. Для випікання тістечок застеліть пергаментом деко, змастіть руки олією та зліпіть потрібну вам форму. Можна виробляти фігурними формами - хоч ведмедиків, хоч повітряних зміїів. Найважливіше, щоб кожне тістечко мало пару такого ж розміру.

  9. Через 8-12 хвилин ваші тістечка будуть готовими.

  10. Почекайте поки випічка трохи вистигне та з'єднайте печиво за допомогою крему. Вживайте з чаєм або кавою без додавання цукру.