Великий Київ пропонує вам простий та перевірений рецепт, де Вам знадобляться продукти, кухонне начиння і трохи натхнення.
Простий торт складається із трьох шоколадних мусів.
Ігрідієнти:
- 500 мл жирних вершків (не менше 33% жирності);
- по 100 г чорного, білого, молочного шоколаду:
- 40 г цукрової пудри;
- 3 яйця;
- 21 г желатину;
- 350 мл молока;
- 20 г кукурудзяного крохмалю
Приготування:
У молоці (100 мл) замочіть 21 г желатину, залиште його набухати на півгодини. Одне ціле яйце змішайте з крохмалем, цукровою пудрою (20 г), щіпкою ванілі, обережно розітріть отриману суміш.
Молоко (залишилися 250 мл) закип’ятіть і акуратно додайте до яєчної суміші, не припиняючи її розмішувати. Отриманий заварний крем потрібно тримати на невеликому вогні, поки він не стане густим.
Після цього потрібно додати в суміш попередньо розпущений желатин, залишити її охолоджуватись при кімнатній температурі. Періодично крем потрібно помішувати.
Візьміть 500 мл вершків, збийте їх до появи м’яких піків, поставте в холодильник.
Тепер приготуйте шоколадний мус. Візьміть шоколад і розтопіть його. Це можна зробити в СВЧ-печі, включаючи її на невеликі інтервали, періодично помішуючи отриману масу.Необхідно, щоб вона стала гладкою і однорідною.
В глибоку тарілку потрібно влити 1/3 частина охолодженого заварного крему, розтоплений шоколад, 1/3 частина збитих вершків. Далі отриману масу обережно викладаємо у форму для десертів або у глибоку миску, а після помістити його в морозильну камеру.
Таким чином окремо готується ще два муси з молочного та білого шоколаду.
Готовий мусовий торт забирається в морозильну камеру, добре охолоджується.
Після можна приступити до його прикрашання.
Готовий торт можна полити розтопленим шоколадом, при цьому додавши какао масла або рослинну олію.